Ponit ja Aasi


Mimmi

Mad Madame Mim
S.27.7.2005 I.Golda Apache e.Ruskealan Popcorn

Ihastuttava shetlanninponitamma, Mimmi on joka paikan poni, siltä luonnistuu mm. agility, kärryttely ja estehommat. Mimmistä löytyy hoitaessa myös perinteisen shetlanninponin pirteet, eli välillä se osaa olla myös hyvinkin oikukas tapaus.

Bella

Anjalan Giabella
S. 24.5.2004 i.Ulverscroft Walter GBR e. Royal Isabella

Suloinen shetlanninponitamma Bella on kaikkien poniharrastajien suosikki, jonka mielestä namit ja rapsutukset on parasta maailmassa. Bellan vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti hyppääminen ja hiihto/pulkkaratsastus, eikä metsäseikkailut tai kärryjen vetäminenkään hullumpaa ole! Luonteeltaan Bella on kiltti ja ratsastaessa turvallinen. Bella on oman arvonsa tunteva poni, eikä kissat, koirat ja Elmeri-aasikaan saisi lähestyä hänen laistaan prinsessaa.

Kunkku

Cookie
S.19.4.2007 i. Smedens Remington e. Östertorps Gasell

Kunkku on kaikkien rakastama haliponi. Kunkku on hoidettaessa super kiltti ja nauttii siitä, kun pääsee hoidettavaksi ja paijattavaksi. Kunkun lempipuuhaa on ehdottomasti syöminen, mutta siinä sivussa menee mainiosti myös muutkin hommat kuten; metsäretket (varsinkin jos saa napsia matkalta jotain herkullista syötävää), rekihommat, agility, kärryttely, virpominen (Eihän sitä tiedä jos sieltä joskus sattuisi tulemaan jotain namia kunkun kaltaiselle herkkusuulle) sekä tietenkin pellolla rällättely kavereiden kanssa on niiin siistiä.

Valle

Valiante
S. 7.5.2005 I. Almnäs Ulex SWE E. Valentina

Valle on ponitouhujen luottoponi, joka on monessa mukana mm. erilaisissa tapahtumissa ja vanhainkoti vierailuilla. Valle on rauhallisuutensa ja ystävällisyytensä vuoksi monen pikkulapsen ja aikuisen suosikki. Kärry -ja rekiponina Valle toimii kuin ajatus, eikä vähästä hätkähdä.

Reetu

Revier Gold
S.30.5.2012 i. Reitlands Rheingold e. Mandy

Reetu on meidän pieni kultakimpale, joka toimii kaikessa mihin sen kanssa vaan viitsii ryhtyä. Ratsastaessa Reetu on nöyrä ja yritteliäs lasten ja pienten aikuisten poni. Sen kanssa luonnistuu hiihtoratsastus, pulkkaratsastus, estehyppelöt, koulukiemurat, maastoilu niin varusteilla kun ilman. Ratsukko on käynytkin muutamat koulu -ja estekisat tälle vuodelle ja ensi vuonna olisi tarkoitus jatkaa kisailua.

Frappe

6v risteytysponiruuna Caramel

Oikea vekkuli tapaus, nimittäinon poni isolla P:llä. Jos jokin asia joskus ei herraa satu miellyttämään niin jää jämöttämään paikoilleen ilman minkäänlaista aikomusta liikkua. Tämä poni osaa kyllä koetella kärsivällisyyttä ja huumorintajua. Tunneilla Frappe tykkää mielellään puksuttaa menemään ja on monen pienen lapsen suosikki rauhallisten ja tasaisten askeliensa vuoksi. Toisinaan maneesissa liikkuminen ei ole Frapen mielenkiinnolle tarpeeksi jännää (yrittää kuitenkin omalla tavallaan parhaansa mukaan) välillä innostuu siitäkin hommasta ja vielä hiukan enemmän kun esteitä alkaa tupsahdella eteen, tietenkin päivästä riippuen. Maastoratsastus on ehdottomasti se Frapen juttu, siellä voi huoletta laukkailla menemään vaikka pitkillä ohjilla joululauluja kuunnellen.

Pontso

Bolero Boy
s. 1.5.2011

7v risteytysponiruuna tutummin Pontso. Pontso on luonteeltaan rauhallinen ja ratsastaessa yritteliäs poni. Pontso on pörröinen mamman mussukka, joka rakastaa kun sitä hoidetaan pitkän kaavan mukaan, jonka puolesta perheen pienimmätkin voivat ponia huoletta hoitaa. Tätä kirjavaa ponia ratsastaessa ei tarvi miettiä, että liikkuuko poni eteenpäin. Pontso tekee tunteja enemmän ja vähemmän siinä missä muutkin.

Ratsastaessa sattaa hiukan jännittää uutta ihmistä, jolloin tukeutuu vielä aikalailla taluttajaan, mutta pikku hiljaa rohkaistutaan enemmän ja enemmän. Monet tykkäävät pontsosta senkin takia, että sillä on isompien askeliensa myötä helpompi keventää. Tämän pienen kirjavan ponin juttu on ehdottomasti maastoilu! Oli se sitten reipas tai rauhallinen maastolenkki, pääsääntöisesti Pontso tekeekin maastotunteja isommilla ratsastajilla. Hyppäämisestä tämä poni myös tykkää ja sitten kun pontson perinteiset ylimääräiset alkuvirrat (melkein joka kerta) on saatu kulutettua niin muuttuu todella miellyttäväksi ratsastaa ja osaakin kulkea oikein sievästi.

Roosa

Shetlanninponitamma Rose

Roosa on ponitouhuilla ylläpidossa oleva poni. Roosalta puuttuu toinen silmä, jonka takia saattaa hiukan säpsähtää, jos joku ilmoittamatta tupsahtaa silmättömälle puolelle. Roosa tekee tunteja ihan normaalisti ja käy tarvittaessa myös tapahtumissa. Hoitotilanteissa Roosa on tosi kiltti ja utelias tapaus sekä ratsastusponina todella suosittu. Roosan kanssa on helppo opetella laukkaamisen alkeita, koska laukka nousee näppärästi melkein sormia napsauttamalla. Vedessä roosa on oikea vesipeto, sinne päästessään se sukeltelee ja pärskii minkä kerkeää. Lisäksi tältäkin ponilta onnistuu niin kärryjen vetäminen kuin hyppääminenkin

Elmeri -aasi


Elmeri aasi on erittäin ystävällinen ja tykkää olla ihmisten kanssa. Elmeri on mukana ratsastustunneilla ja kärryttelyssä.